UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Україна звернулася до ООН через блокаду Чорного і Азовського морів

Україна звернулася до генсека та країн-учасниць ООН через дії Росії, яка заблокувала судноплавство в Азовському та Чорному морях

Редактор стрічки новин
Україна звернулася до ООН через блокаду…
Фото: Pixabay

Постійний представник України при ООН Сергій Кислиця звернувся до генерального секретаря ООН та всіх держав-членів у зв'язку з рішенням РФ блокувати частину акваторії Чорного та Азовського морів під приводом навчань.

Про це йдеться у повідомленні на сторінці постпредства України при ООН у Facebook, передає Depo.ua.

Зазначається, що представник України в ООН висловив рішучий протест у зв'язку із цим рішенням Росії.

Він зазначив, що безпрецедентна з охоплення площа проведення військових маневрів, які проводить Росія, практично унеможливлює судноплавство в обох морях, що може мати складні економічні та соціальні наслідки, насамперед для портів України.

"Українська сторона наголосила на неприпустимості подібних агресивних дій Російської Федерації, що є частиною її гібридної війни проти України. Вони демонструють неприховану зневагу до норм і принципів міжнародного права, зокрема Статуту ООН, резолюцій Генеральної асамблеї ООН та Конвенції ООН з морського права", – зазначив Кислиця.

Дипломат додав, що Україна працюватиме спільно з партнерами, насамперед країнами Чорноморського регіону, для вироблення алгоритму подальших дій у відповідь на посилення російської загрози.

Звернення до ООН через блокаду чорного і азовського морів

Нагадаємо, 9 лютого Росія закрила для плавання обширні райони Азовського та Чорного морів на період з 13 по 19 лютого нібито у зв'язку із проведенням навчань, які передбачають ракетну та артилерійську стрільбу.

МЗС України висловило рішучий протест Росії, заявивши, що безпрецедентна за охопленням площа проведення маневрів практично унеможливлює судноплавство в обох морях.

Увечері 10 лютого керівник проєкту Інституту Чорноморських стратегічних досліджень, моніторингової групи з кримських санкцій та свободи судноплавства Андрій Клименко, оприлюднив документ, згідно з яким Росія скасувала перекриття ділянок в Азовському морі. 

Читайте також: Росія перекрила Чорне море і готує провокації: Чи готова Україна до нападу з води

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme