UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Українці та світ збирають підписи під петицією про зупинку Путіна

Українці створили петицію із закликом до Міжнародного кримінального суду визнати режим президента Росії Володимира Путіна воєнним злочинцем та примусити його зупинити війну

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Українці та світ збирають підписи під пе…
Скріншот

Петиція створена від імені українського народу, який страждає від російського вторгнення з 24 лютого.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на сторінку петиції на сайті change.org.

"Ми звертаємося до людства та урядів усіх країн, які виступають за демократичні цінності, права людини та міжнародне право, визнати божевільного диктатора Путіна воєнним злочинцем і не дати йому продовжувати свої жахливі воєнні злочини. Путін розпочав війну і терор, щоб знищити незалежну і суверенну країну без жодного пояснення. Авіація, ракети, кораблі, артилерія завдають ударів не лише по військових об’єктах, а й по мирних містах і селах. Путін щодня вбиває невинних людей України, загрожуючи життям мільйонів і створюючи жахливу соціальну, гуманітарну та економічну трагедію", – йдеться у тексті петиції.

Автори також зазначають, що Путін захоплює території України відправляючи на вірну смерть російських солдатів.

"Збройні сили РФ захопили Чорнобильську атомну електростанцію та використовують її для військових перевезень. Це величезна загроза для Європи та всього світу. Рівень радіації вже підвищився. Наразі Путіну не вдається взяти під контроль всю Україну через самовідданий опір і єдність українського народу та героїчні дії української армії", – додали автори.

Зазначається, що спротив українців злить Путіна, через що він посилює бойові дії та остаточно втрачає здоровий глузд.

"Ми, українці, переконані, що Путін готовий йти до кінця. Він довів, що його ніщо не зупинить. Під загрозою не лише Україна, а й увесь світ. Це божевілля треба зупинити! Путіна та його режим потрібно якнайшвидше визнати воєнними злочинцями. Світові уряди мають ввести суворі санкції та створити політичні та економічні умови, які змусять Путіна припинити війну. Ми закликаємо до спільних соціальних і юридичних заходів для криміналізації діяльності Путіна в усіх країнах і на міжнародному рівні. Ми закликаємо всі уряди застосувати ефективні економічні заходи, щоб унеможливити продовження цієї війни. Будь ласка, підпишіть цю петицію", – вказано у тексті петиції.

Українці та світ збирають підписи під петицією про зупинку Путіна

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив по початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і заявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 26 лютого українські військові ліквідували понад 3 500 російських окупантів і знищили майже тисячу одиниць російської військової техніки.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme