Українці таки отримають "Вовину тисячу" за COVID-вакцинацію: Рада підтримала пропозицію Зеленського

Народні депутати ухвалили законопроект, що передбачає виплату тисячу гривень для українців, які пройшли повний курс вакцинації від коронавірусу

Христина Макогон

Ініціатива президента Володимира Зеленського (законопроект №6297), яка у народі отримала назву "Вовина тисяча", була підтримана 253 депутатами.

Відомо, що кошти будуть виплачені громадянам на віртуальні платіжні картки через "Дію". Їх можна буде витратити на придбання квитків у кінотеатр, театр, на концерт, придбання книг, на заняття спортом та подорожі Україною потягом або літаком тощо, пише Depo.ua.

Програма запрацює з 19 грудня. Витратити нараховану тисячу гривень можна бути використати лише протягом чотирьох місяців. У разі невикористання так званої "Вовиної тисячі" кошти повернуться державі. Ті, хто щепився, але не мають "Дії", також зможуть отримати кошти, однак пізніше.

Тисяча гривень не буде оподатковуватись і не вплине на отримання субсидії. 

Усього на цю програму буде спрямовано 6 млрд грн: 3 млрд грн – цього року, та 3 млрд грн – наступного.

Нагадаємо, раніше "ПриватБанк" попередив користувачів про появу нової схеми шахрайства. Зловмисники отримують доступ до особистих даних під виглядом державних виплат за вакцинацію від COVID-19.

Читайте також: Як отримати "Вовину тисячу" за вакцинацію: Порядок дій

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua