UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Українцям розповіли, як розпізнати небезпечний COVID-штам "Дельта"

У Міністерстві охорони здоров'я розповіли, чим відрізняються симптоми штаму коронавірусу "Дельта" від інших, а також у чому їхня небезпека

Журналіст стрічки новин
Українцям розповіли, як розпізнати небез…
Фото: Рixabay

Основними симптомами COVID-штаму "Дельта", як і інших різновидів хвороби, є лихоманка, головний біль, втрата нюху, біль у горлі та нежить. Однак цей штам ще може проявлятися у виді кашлю й втрати смаку.

При тяжкому перебігу хвороби може відбуватися порушення слуху, а також виникати шлунково-кишкові проблеми й навіть утворюватися згустки крові, що призводять до загибелі тканин та гангрени, пише Depo.ua із посиланням на прес-службу МОЗ.

Концентрація вірусу в крові людини в 1000 разів більше звичайного COVID-19. А сам "Дельта"-штам більш агресивний і контагіозний. Хворий на цей штам може набагато частіше виділяти вірус в зовнішнє середовище й таким чином наражати на небезпеку інших.

Єдиним способом уберегтися від "Дельта"-штаму коронавірусу є вакцинація.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україні кількість випадків штаму коронавірусу "Дельта" вже зафіксували понад 150. Найбільше зафіксовано хворих на COVID-штам "Дельта" у Києві, Одеській, Тернопільській, Чернівецькій та Волинській областях.

Читайте також: У США штам "Дельта" порівняли з вітрянкою: Несподівані результати дослідження

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme