"Укроборонпром" вироблятиме військову техніку й важке озброєння спільно з країнами НАТО

"Укроборонпром" вироблятиме і розроблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше з шістьома країнами-членами НАТО. Так Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс Альянсу

Михайло Хомченко

Про це повідомляється на сайті держконцерну, передає Depo.ua.

Зокрема, йдеться про такі країни НАТО як Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кілька, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних.

"Ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, разом виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння. Для цього використовуємо як наявні потужності, так і новостворені в безпечних місцях", — зазначили в "Укроборонпромі".

У концерні також повідомили, що налагодили виробництво боєприпасів калібру 122 та 152 міліметри, а також міни калібру 120 мм. Засоби ураження пройшли успішні випробування та виготовляються за технологією НАТО вже не перший місяць — "розосереджено, на різних потужностях, зокрема країн-партнерів".

"Боєприпаси, вироблені "Укроборонпромом", мають зменшити залежність української артилерії від постачань із-за кордону, де запаси снарядів та мін радянських калібрів поступово вичерпуються", — наголосили в концерні.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua