UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Європарламенті допустили блокування виплат Польщі з бюджету ЄС

Очільник Європейського парламенту Давид Сассолі закликав розглянути питання про блокування виплат Польщі з бюджету Європейського Союзу

Журналіст відділу новин
В Європарламенті допустили блокування ви…
Фото: ЕРА

Таку заяву він зробив на тлі рішення Конституційного суду Польщі, який визнав перевагу національного законодавства над європейським правом.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на інтерв'ю Сассолі La Repubblica.

Він розповів, що Єврокомісія веде з владою Польщі переговори щодо основоположних принципів, недотримання яких може заблокувати затвердження плану відновлення країни.

"Європарламент боровся за ухвалення постанови про розподіл бюджету (ЄС, – ред.) залежно від дотримання принципу верховенства права. Думаю, що прийшов час оцінити його конкретне застосування", – наголосив Сассолі додавши, що за наступ на цінності ЄС потрібна "дуже жорстка реакція".

Нагадаємо, 7 жовтня Конституційний суд Польщі визнав верховенство національного законодавства над європейським правом. В Європейському Союзі таке рішення назвали викликом принципам ЄС і пообіцяли вжити заходів.

При цьому прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький, коментуючи рішення Конституційного суду, заявив, що його країна не планує виходити з ЄС.

Читайте також: Варшавський суд в московському стилі: Чи видворять Польщу з ЄС

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme