В оборонному бюджеті США прибрали санкції проти Росії за "Північний потік-2", – ЗМІ

ЗМІ повідомляють, що з оновленої версії оборонного бюджету США на 2022 рік прибрали пропозиції санкцій проти російського газопроводу "Північний потік-2" та держборгу Росії

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В оборонному бюджеті США прибрали санкці…
Фото: Рixabay

Палата представників США пропонувала запровадити санкції проти Росії, втім Сенат не підтримав таку ініціативу.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на росЗМІ.

Зазначається, що у версії законопроекту від Палати представників було положення, яке передбачало запровадження президентом США Джо Байденом санкцій проти "Північного потоку-2". У поправках Сенату до законопроекту цього пункту не було, і до підсумкової версії він не потрапив.

Уточнюється, що така ж ситуація із положенням про заборону особам із США купувати чи продавати нові російські боргові папери. Зокрема, Палата представників його внесла, а Сенат у своїй версії його не навів. За підсумками переговорів двох палат Конгресу, ця ініціатива не увійшла до проекту бюджету.

Зауважимо, про виключення положень про санкції США стало відомо після розмови Джо Байдена із Володимиром Путіним. Розмова двох президентів тривала більше двох годин. Раніше повідомлялося, що брифінг за підсумками відеозустрічі запланований на 21:00 за Києвом.

Нагадаємо, о 17:00 за Києвом розпочалися переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку.

Перед розмовою з Путіним Байден скоординував позиції з європейськими лідерами. Очільники США, Великої Британії, Італії, Німеччини та Франції перед переговорами Байдена і Путіна поспілкувались у телефонному режимі.

Згодом у Кремлі оприлюднили деталі онлайн-саміту. Лідери мають обговорити, зокрема: напруженість навколо України, просування НАТО до кордонів Росії, а також ініціативу російського президента щодо гарантій безпеки.

Читайте також: "Завдати болю Росії": Що пишуть іноземні ЗМІ про розмову Путіна та Байдена

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme