UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні за дотриманням карантину будуть слідкувати 900 бригад правоохоронців, – Ляшко

Глава МОЗ Віктор Ляшко повідомив, що в Україні 900 мобільних бригад будуть слідкувати за дотриманням карантинних обмежень

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В Україні за дотриманням карантину будут…
Фото: Facebook Віктора Ляшка

У складі бригад, які перевірятимуть громадян, будуть працівники поліції та Держспоживслужби.

Про це Ляшко заявив під час інтерв'ю для видання "Радіо Свобода", передає Depo.ua.

За його словами, бригади будуть проводити перевірки документів, які необхідні для відвідування закладів під час карантину. Після виявлення порушників обмежень, їх будуть притягувати до відповідальності. Зокрема, йдеться про "роз'яснювальні роботи" та адміністративну відповідальність.

"Відбулася нарада, в якій брали участь усі контролюючі органи, зокрема Нацполіція, Держпродспоживслужба. Були долучені головні державні санітарні лікарі як України, так і областей. Створено 900 мобільних бригад, які будуть зараз рейдовими перевірками контролювати дотримання протиепідемічного режиму", – зазначив Ляшко.

Як відомо, у "червоній" зоні карантину забороняється робота кафе, ресторанів, кінотеатрів, театрів, ринків, фітнес-центрів. Не можна також проводити масові заходи. Обмеження не поширюється на заклади, де 100% працівників та відвідувачів повністю щеплені від коронавірусу.

Навчальні заклади, де вакциновано не 100% персоналу, не можуть працювати в очному форматі, тому повинні перейти на дистанційну форму навчання. Але це не стосується дитсадків та 1-4 класів.

Крім того, з 21 жовтня мешканці "червоної" зони не можуть їздити автобусами, потягами та літати літаками в інші регіони без документів про повний курс вакцинації, негативного тесту на коронавірус або довідки про одужання від COVID.

Нагадаємо, жовтня головний санлікар України Ігор Кузин повідомив, що пік коронавірусу в країні очікується з середини листопада до середини грудня.

12 жовтня в Україні з'явилася перша офіційна "червона" зона карантину – до неї потрапила Херсонська область. 15 жовтня по Херсону почали курсувати протиковідні патрулі.

З 18 жовтня у "червону" карантинну зону в Україні потраплять ще чотири області: Запорізька, Одеська, Донецька та Дніпропетровська.

Водночас "Помаранчевому" рівню епідситуації в цілому відповідає уже більше половини регіонів України – 17 областей.

Читайте також: Україна на карантині до 31 грудня: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme