UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні за програмою "5-7-9" видали 51,3 млрд грн кредитів

У рамках програми кредитування "5-7-9" станом на сьогодні видано кредитів на 51,3 мільярда гривень
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на заяву прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля.

"У межах програми Президента "5-7-9" видано вже 51,3 млрд грн дешевих позик. Зокрема, з виданих за попередній тиждень 1,4 млрд гривень левову частку складають антикризові кредити на поповнення оборотних коштів під 0%. Програма продовжує працювати на користь бізнесу", – повідомив Шмигаль.

Він зазначив, що у рамках державної програми "Доступна іпотека 7%" уповноважені банки видали 526 кредитів на суму 448 млн грн. Також на стадії погодження перебувають майже 900 заявок на суму понад 730 млн грн.

Як відомо, урядова програма "Доступні кредити 5-7-9%" стартувала 1 лютого 2020 року. Надання однієї з трьох можливих ставок за кредитом у межах цієї програми залежить від розміру бізнесу позичальника та терміну його діяльності.

У квітні минулого року Кабінет Міністрів розширив державну програму "Доступні кредити 5-7-9%" на бізнес із річним доходом у 100 млн грн, тоді як раніше сума обмежувалася 50 млн грн. Також уряд збільшив максимальну суму кредиту за програмою із 2 млн грн до 3 млн грн.

Станом на 29 березня у рамках державної програми "Доступні кредити 5-7-9%" уповноважені банки видали 11 706 кредитів на загальну суму 29 млрд грн.

31 березня міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що програма "Доступні кредити 5-7-9%" потребує переформатування.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme