UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Україні заочно арештували колишнього віцепрем'єра часів Януковича

Вищий антикорупційний суд 17 травня заочно обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишньому першому віцепрем'єр-міністру Андрію Клюєву

Журналіст відділу новин
В Україні заочно арештували колишнього в…
Андрій Клюєв

Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура, передає Depo.ua. Ім'я підозрюваного назвав співрозмовник "Української правди" в антикорупційних органах.

Клюєв є підозрюваним в організації заволодіння та розтраті бюджетних коштів на користь підконтрольного підприємства та підприємств, підконтрольних колишньому прем’єр-міністру. Йдеться про гроші на загальну суму понад 195 мільйонів гривень. Вони були передбачені на фінансування інноваційних та інвестиційних проєктів у реальному секторі економіки.

Після затримання Клюєва та доставки до місця проведення досудового розслідування слідчий суддя вирішить, чи потрібно обраний запобіжний захід застосовувати. У цій справі досудове розслідування вже завершене.

Нагадаємо, Клюєв був першим віцепрем'єр-міністром з 2010 по 2012 рік, секретарем РНБО — з 2012 по 2014 рік, а з 24 січня по 25 лютого 2014 року — ще й головою Адміністрації президента Віктора Януковича.

Клюєва підозрюють в організації розгону студентів на Майдані 30 листопада 2013. З України він втік, у березні 2014 року його оголосили в розшук. У квітні 2019 року адвокатка Клюєва повідомила, що експосадовця зняли з розшуку Інтерполу.

Влітку 2019 року Клюєв хотів брати участь у парламентських виборах, але Центральна виборча комісія не зареєструвала його кандидатом, оскільки він не проживав на території України упродовж останніх 5 років. У лютому 2023 року президент Володимир Зеленський позбавив Клюєва українського громадянства.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme