В Україні зареєстрували ще один препарат для лікування коронавірусу

Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало для екстреного лікування коронавірусу препарат "Паксловід"

Михайло Хомченко

Цей "коронавірусний" препарат призначений, перш за все, для пацієнтів із груп ризику.

 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на заяву міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка під час брифінгу у четвер, 17 лютого.

"Препарат "Паксловід" призначений для використання у першу чергу для пацієнтів із груп ризику з метою уникнути погіршення стану та переходу захворювання із легкого ступеня тяжкості до середнього та важкого", – пояснив Ляшко.

За його словами, ще до реєстрації цього препарату МОЗ підписало контракт із його виробником – компанією Pfizer. Йдеться про постачання в Україну 300 тисяч курсів "Паксловіду".

"Оскільки лікарський засіб вже допущено до екстреного застосування, ми розпочинаємо узгоджувати графік поставки препарату в Україну, про який поінформує додатково", – підсумував Ляшко.

Нагадаємо, наприкінці січня Міністерство охорони здоров'я України зареєструвало для екстреного застосування препарат "Молнупіравір".

6 лютого до України прибула велика партія цього перепарату американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme. Ці ліки мають допомогти в боротьбі з COVID-19 та зберегти життя пацієнтам з груп ризику.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua