В Україні зросли ціни на м'ясо, молоко та рибу

Державна служба статистики зафіксувала зростання цін на м'ясо, рибу та молочні продукти

Максим Карпенко

Подорожчання продуктів тваринного походження зафіксували згідно з моніторингом цін від серпня 2020 року до серпня 2021 року.

Зокрема, яловичина подорожчала на 15,7% за рік, сягнувши відмітки 165 гривень за кілограм, повідомляє Depo.ua із посиланням на дані Держстату.

Станом на серпень 2021 року Служба статистики зафіксувала наступні середні ціни:

  • сало по 82,81 гривні за кілограм (на 13,0% дорожче, ніж у серпні 2020 року);

  • свинина – по 122,11 гривні (на 2,2% дорожче);

  • ковбаса варена першого ґатунку – по 113,06 гривні (на 13,6% дорожче);

  • куряче філе – по 111,39 гривні (на 27,5% дорожче);

  • курятина у тушках – по 69,94 гривні (на 34,0% дорожче);

  • морожена риба – по 84,87 гривні (на 6,0% дорожче);

  • яйця – по 26,29 гривні за десяток (на 56,6% дорожче);

  • молоко пастеризоване жирністю до 2,6% – по 26,62 гривні (на 7,2% дорожче);

  • сири м’які жирні – по 117,22 гривні (на 10,3% дорожче);

  • сметана жирністю до 15% – по 70,37 гривні (на 13,8% дорожче);

  • вершкове масло – по 47,41 гривні за 200 грамів (на 9,2% дорожче).

Нагадаємо, дещо раніше стало відомо, що в Україні переглянуть ціни на алкоголь. У зв'язку з цим очікується подорожчання вартості спиртних напоїв.

Перед цим Голова НБУ Кирил Шевченко повідомив, що у другій половині вересня та у жовтні очікується зростання цін на товари та послуги для українців внаслідок інфляції. За його словами, протягом вересня-жовтня інфляція залишатиметься в діапазоні 10-11%, а в останні місяці року сповільниться нижче 10%. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua