UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В "Укренерго" спростували фейки про відключення світла вночі

У компанії "Укренерго" спростували фейки про відключення світла вночі через буцімто підключення до європейської енергомережі

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
В "Укренерго" спростували фейки про відк…
Фото: Pixabay

Йдеться про інформацію, яка шириться мережею та закликає українців вимикати о 23:30 всі прилади та знизити споживання електроенергії в оселях до нуля.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу "Укренерго".

Компанія спростовує потребу у відключенні та наголошує на нормальному режимі роботи енергосистеми України.

"В соцмережах та деяких ЗМІ поширюються ФЕЙКИ про те, що у 23.30 треба вимкнути всі прилади та до нуля знизити споживання в оселях. Начебто через підключення нашої енергомережі до європейської системи. САМЕ ТАК ПРАЦЮЄ ВОРОГ! ТАКІ ЗАКЛИКИ СПРЯМОВАНІ ВИКЛЮЧНО НА ТЕ, ЩОБ ЗАВДАТИ УДАРУ ПО УКРАЇНСЬКІЙ ЕНЕРГОСИСТЕМІ. УКРЕНЕРГО ОФІЦІЙНО ТА СПРОСТОВУЄ ЦЮ ІНФОРМАЦІЮ ТА ЗАЯВЛЯЄ, ЩО ЕНЕРГОСИСТЕМА ПРАЦЮЄ В НОРМАЛЬНОМУ РЕЖИМІ І БУДЕ ПРАЦЮВАТИ. НІЧОГО ВИМИКАТИ НЕ ПОТРІБНО І НІХТО НІКУДИ НЕ ПІДКЛЮЧАЄТЬСЯ ВНОЧІ! СПОЖИВАЙТЕ ВІДПОВІДАЛЬНО ТА НЕ ВЕДІТЬСЯ НА ПРОВОКАЦІЇ ВОРОГА. Репост вітається. СЛАВА УКРАЇНІ!" – йдеться у повідомленні.

В "Укренерго" спростували фейки про відключення світла вночі

Зауважимо, у компанії 24 лютого повідомили, що енергосистема України працюватиме в ізольованому режимі 24-26 лютого, тобто не здійснюватиме експорт та імпорт електроенергії.

Нагадаємо, дещо раніше у Міненерго заявили, що енергосистема України готова до тестової роботи в ізольованому від енергосистем Росії та Білорусі режимі. Енергетична Рада Європейського Союзу зробила заяву про спільну підтримку з боку США та ЄС планів України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme