UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В уряді планують скасувати вимогу щодо додатку "Дій Вдома" при перетині КПВВ на Донбасі

Установлення мобільного застосунку "Дій Вдома" спричиняє великі незручності для багатьох людей, які перетинають контрольні пункти в'їзду на виїзду на межі з окупованими територіями Донбасу

Редактор стрічки новин
В уряді планують скасувати вимогу щодо д…
Фото: Штаб ООС

Вимогу щодо встановлення додатку "Дій Вдома" при перетині КПВВ на сході України можуть скасувати уже до кінця цього року.

Про це заявила міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук, передає Depo.ua з посиланням на "Новини Донбасу".

За словами міністерки, вона відвідала КПВВ у Станиці Луганській побачила проблему, з якою часто стикаються люди.

"У нас є обмеження через ковід. Я побачила наскільки це проблема для пенсіонерів, для літніх людей, для жінок з дітьми, для всіх, хто перетинає КПВВ. Вони повинні завантажити додаток "Дій Вдома". Для цього потрібен смартфон. Люди не мають стільки грошей, щоб дозволити собі купити смартфон", - зазначила Верещук.

За її словами, вона звернулася за допомогою у розв'язанні цієї проблеми до президента і прем'єр-міністра.

"Я повернулася з Луганщини і прийшла з розв'язанням цієї проблеми до прем'єра, а потім і до президента. І ви знаєте, вони мене підтримали. І якщо все буде добре, то ми до кінця року знесемо це обов'язковий додаток "Дій Вдома" і люди зможуть не страждаючи перетинати КПВВ", – сказала Верещук.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Мінреінтеграції розробляє Стратегію направлену на інформаційну боротьбу проти агресора. Очільниця відомства Ірина Верещук зазначила, що ця стратегія буде спрямована на ефективну інформаційну комунікацію з людьми, до яких не доходить сигнал української хвилі. За її словами, українські ЗМІ повинні демонструвати баланс думок між людьми, які знаходяться на тимчасово окупованих територіях. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme