UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

В Узбекистані обмежили роботу соцмереж: Тwitter, TikTok і Skype працюють з перебоями

Влада Узбекистану обмежила роботу соціальних мереж на території країни через "порушення законодавства при обробці персональних даних"
 

Журналіст відділу новин

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на узбецьку службу "Радіо Свобода".

Державний регулятор не уточнив, які саме соціальні мережі підпали під обмеження, однак користувачі повідомляють про перебої у роботі Тwitter, TikTok, ВКонтакте і месенджера Skype.

"З квітня в Узбекистані діє закон, який зобов'язує інтернет-компанії зберігати персональні дані узбецьких користувачів на території країни. Глава урядового Державного центру персоналізації в травні заявив, що соціальним мережам надіслано вимогу дотримуватися цього закону", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що Узбекистан займає одну з найнижчих позицій в рейтингу країн світу за рівнем свободи інтернету, який щорічно публікує правозахисна організація Freedom House. Однак після смерті попереднього президента Іслама Карімова у 2016 році у республіці відзначали пом'якшення політики правлячого режиму і надання громадянам більших свобод, ніж раніше. Зокрема, у 2019 громадянам розблокували доступ до сайтів низки західних ЗМІ і правозахисних організацій.

Однак, з 20 травня 2021 року у державних органах та організаціях в Узбекистані заборонили використання анонімайзерів та VPN-сервісів.

На 24 жовтня в країні заплановані президентські вибори, де планує переобратися діючий глава держави Шавкат Мірзійоєв. Перед виборами держава посилює правила поведінки громадян в інтернеті та тиск на журналістів і блогерів.

Нагадаємо, 26 червня в Узбекистані запровадили посаду цензора на дитячому каналі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme