Вчені дізналися, чому комарі кусають не усіх

Науковці з Вашингтонського університету з'ясували, що комарів приваблює не тільки вуглекислий газ із нашого дихання, але й кілька кольорів одягу

Христина Макогон

Вони провели експеримент із самками комарів виду Aedes aegypti. Перевірялася реакція комах на візуальні та нюхові сигнали.

Про це пише Depo.ua із посиланням на New Atlas.

У спеціальній камері науковці розмістили крапки різних кольорів і запускали туди вуглекислий газ. Завдяки цьому вдалося визначити, що комахи летять до точок червоного, оранжевого, чорного або зелено-блакитного кольору, якщо спочатку відчують запах CO2. Але якщо запаху не відчули, тобто в камері не було вуглекислого газу, комарі не реагували на точки, якого б кольору вони не були.

На думку дослідників, людська шкіра, незалежно від кольору та відтінку, дає сильний червоно-жовтогарячий сигнал очам комарів. У ході експерименту на людях вчені з'ясували, що навіть якщо комарі вловлять сильний запах CO2, а одяг буде, наприклад, зеленого кольору, у тому числі якщо на руках одягнені рукавички, то комарі ігноруватимуть таку людину.

Нагадаємо, що у 2019 році повідомлялося, що вчені майже повністю знищили найнебезпечнішого комара у світі на двох островах у китайському місті Гуанчжоу. 

Читайте також: Народні засоби від комарів: Як захиститися від кровопивців вдома, на вулиці і зняти свербіж від укусів

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua