UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені назвали ще один симптом, який може свідчити про зараження COVID-штамом "Омікрон"

Науковці розповіли, який ще симптом може свідчити про зараження штамом коронавірусу "Омікрон"

Журналіст стрічки новин
Вчені назвали ще один симптом, який може…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Так, за словами вчених, це втрата апетиту. Частіше пацієнти, у яких виявили штам коронавірусу "Омікрон", скаржаться на сильну втому, прискорений пульс і високу температуру. Водночас інфікована людина може заразити інших цим штамом навіть за відсутності типових симптомів.

Про це пише Depo.ua із посиланням на газету Daily Express.

За даними дослідження фахівців медичної компанії ZOE та аналітиків Королівського коледжу Лондона, штам "Омікрон" викликає класичні симптоми коронавірусу (втрата нюху і смаку, ломота у тілі) тільки в 50% випадках. Серед найбільш поширених проявів інфекції вчені назвали нежить, головний біль, чхання і біль в горлі.

За словами вчених, у нового варіанту інфекції присутній некласичний симптом – втрата апетиту. Результати дослідження збігаються з невеликою групою даних від учасників, які повідомили, що їх позитивні результати ПЛР-тестів припускали або підтвердили штам "Омікрон".

Нагадаємо, 18 грудня очільник МОЗ Віктор Ляшко підтвердив, що в Україні виявили COVID-штам "Омікрон". Він розповів, що особа, яка виявилась інфікованою цим штамом коронавірусу, повернулася з Об'єднаних Арабських Еміратів, де мала контакт з хворими на COVID-19. Водночас він не повідомив, у якому саме місті перебуває інфікована людина.

Читайте також: Новий штам коронавірусу "Омікрон": Чим він небезпечний та як проявляється

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme