UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вчені встановили причину алкоголізму: У всьому винні нейрони

Вчені з університету Лінчепінга повідомили про зв'язок невеликої групи нейронів з алкоголізмом

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
Вчені встановили причину алкоголізму: У…
Фото: Pixabay

Згідно з дослідженням, клітини впливають на те, чи зможе організм вчасно припинити пити спиртне.

Група нейронів впливає на нездатність відмовитись від алкоголю, навіть коли людина усвідомлює негативні наслідки вживання спиртного, повідомляє Depo.ua із посиланням на статтю у науковому журналі Science Advances.

Зазначається, що вчені встановили такий зв'язок, коли вивчали активність нейронів у мигдалеподібному тілі мозку. Саме цей відділ відповідає за емоції та прийняття рішень, обумовлених поведінкою людини.

Уточнюється, що раніше подібні дослідження проводили на щурах. Тоді вчені встановили, що схильність до алкоголізму можна визначити за інтенсивністю виведення молекул гамма-аміномасляної кислоти, яка є одним зі стоп-сигналів для мозку.

Під час досліду на щурах, тварин помістили у клітку з двома поїлками. В одній була чиста вода, в іншій – спирт. Спочатку щури могли пити з обох поїлок в необмежених кількостях, але згодом після вживання алкоголю їх били струмом. Дослідження показало, що деякі тварини продовжували пити спиртне попри біль від ударів струмом.

Вчені перевірили, чи можна контролювати схильність до спиртного, зменшивши активність нейронів у мигдалеподібному тілі. Виявилося, що після певних маніпуляцій з впливу на цю групу клітин у щурів зникло бажання пити алкоголь.

Відомо, що дослідники планують створити ліки, які зможуть понижувати активність групи нейронів у людей, тим самим створивши препарат для боротьби з алкоголізмом.

Нагадаємо, раніше стало відомо, як допомогти алкоголіку вийти зі стану запою.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme