UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

VELUX розширює виробництво в Україні попри виклики війни

Данська компанія VELUX Group — лідер світового ринку мансардних вікон і сонцезахисних рішень для них — розширила в Україні виробництво аксесуарів для дистанційного керування мансардними вікнами VELUX. Тепер в Україні виготовляється три інноваційні продукти з міжнародного портфоліо компанії, призначені для комплексного керування електричними мансардними вікнами, шторами та ролетами в житловому будинку

Журналіст відділу новин
VELUX розширює виробництво в Україні поп…

Цього року VELUX налагодила серійне виробництво електромотору KMG 100 K і системи управління з живленням від електромережі KUX 110 на заводі американського контрактного виробника електроніки Jabil під Ужгородом. Обидва продукти призначені для автоматизації мансардних вікон VELUX з функцією ручного управління. У 2023 році на виробничих потужностях Jabil було розгорнуте ексклюзивне виробництво ще одного пристрою дистанційного управління вікнами — пульту VELUX Touch.

"Дистанційно керовані мансардні вікна набирають все більшу популярність в України. Як результат, істотно збільшився попит на аксесуари для модернізації вікон з ручним управлінням в електрокеровані. Такі пристрої забезпечують комплексний контроль за всіма мансардними вікнами, шторами та ролетами в будинку, сильно спрощуючи їхню експлуатацію. Електрокерування дає змогу, наприклад, налаштовувати програми вентиляції за графіком, одним дотиком закривати всі вікна в будинку або ж активувати автоматичне зачинення вікон завдяки датчику дощу. Це дуже корисні й зручні функції, якщо ви перебуваєте в іншій кімнаті або не вдома. Українці, в буквальному сенсі, отримують більш комфортні, екологічні та безпечні умови для життя", — зауважив Юрій Ткаченко, генеральний директор "ВЕЛЮКС Україна".

До 2023 року продукція VELUX виготовлялась в 11 країнах світу. В минулому році Україна стала 12-ю країною, де датська компанія налагодила масове виробництво продукції для свого міжнародного портфоліо.

"Минулорічний досвід запуску виробництва в Україні повністю себе виправдав. Продукт VELUX Touch, що виготовляється в Україні, відповідає найвищим стандартам якості та надійності, продається у понад 60 країнах світу та користується великою популярністю на ринках Європи та Азії. Тож керівництво VELUX Group вирішило запустити в Україні виробництво ще двох інноваційних пристроїв для автоматизованого управління мансардними вікнами, щоб ще більше клієнтів, які використовують нашу продукцію, бачили на ній позначку Made in Ukraine як свідчення гарантованої якості та подальшого розвитку економіки нашої держави", — зазначив Юрій Ткаченко.

"Вже цього року виробництво було розширене, і тепер дуже популярна лінійка вікон з можливістю дистанційного електровідчинення GLL/GLU комплектуються електрообладнанням, виготовленим в Україні. Зайве говорити, наскільки таке підприємство важливе для країни саме зараз — з огляду на зайнятість, податкові надходження та сприяння економічному розвитку", — додав Юрій Ткаченко.

В умовах повномасштабного вторгнення VELUX Group не просто залишається на українському ринку, але й активно долучається до програм з відбудови України. Одним із пріоритетних напрямків діяльності VELUX Group є розробка екологічних рішень, які здатні трансформувати будівельну галузь і допомогти у створенні сучасних житлових просторів — доступних і безпечних для здоров’я будинків з низьким вуглецевим слідом. Цей напрямок розвитку є актуальним і для сучасної України, де за оцінками Світового банку близько 10% всього житлового фонду пошкоджено або зруйновано внаслідок війни.

"Наразі VELUX підтримує проект "Children’s Living Places" ("Простори для життя дітей"), ініційований організацією SOS Children’s Villages Denmark. Він є відповіддю на нагальні виклики, що постали перед Україною у сфері догляду за дітьми в умовах тривалого воєнного стану, і втілює принципи екобудівництва. Команда VELUX готова долучатись також до інших проектів з відбудови житлового фонду України і пропонувати готові рішення, що відповідають новим концепціям створення сучасного житла, — додав Юрій Ткаченко. — Незважаючи на складні для країни часи, VELUX Group має намір і надалі розвивати свій бізнес на локальному українському ринку і підтримувати Україну на економічному, будівельному та волонтерському фронтах".

Довідка:

VELUX Group – світовий лідер з виробництва мансардних вікон та сонцезахисних аксесуарів з майже 80-річним досвідом. Компанія має власні представництва в 40 країнах. Загальна кількість персоналу VELUX Group нараховує більше 12 500 чоловік. Мансардні вікна VELUX продаються більш ніж у 70 країнах, виробничі потужності компанії зосередженні у 12 країнах, включаючи Україну (з 2023 року). 

Портфоліо VELUX включає дахові вікна, модульні мансардні вікна та аксесуари для них, вікна для пласких дахів, світлові тунелі, декоративні жалюзі, сонцезахисні вироби та роллети, матеріали для їхнього монтажу, а також рішення для розумного дому.

Власне представництво в Україні VELUX Group має з 2001 року. В Україну йдуть поставки продукції VELUX з Данії, Угорщини, Німеччини, Чехії та Франції. Одне вікно може бути укомплектоване продуктами VELUX, виготовленими на заводах різних країн, але мати однаково високу якість. Всі заводи VELUX мають сертифікати ISO 9001 (якість, 2004), ISO 14001 (оточуюче середовище, 2004) та OHSAS 18001 (умови праці, 2005). Деревина для мансардних вікон VELUX має сертифікати FSC або PEFC.

Співпраця VELUX Group з американською компанією Jabil в Україні розпочалася у 2015 році. Першим спільним проектом стало виготовлення окремих компонентів і запчастин для електронного портфоліо VELUX на виробничих потужностях Jabil в Закарпатській області. У 2023 році партнерські відносини перейшли на новий щабель – з березня на окремій лінії заводу було розпочато виробництво першого кінцевого продукту під торговою маркою VELUX, повністю виготовленого в Україні, — пульту VELUX Touch. У 2024 році запущено виробництво ще двох готових до використання продуктів — електромотору KMG 100K та системи керування KUX 110.  

Про продукти VELUX, що виготовляються на заводі Jabil в Україні

Електромотор KMG 100K дозволяє модернізувати мансардні вікна VELUX з ручним керуванням (моделі "Стандарт", "Стандарт Плюс" та "Преміум") до електрокерованих. А система керування KUX 110 із живленням від електромережі використовується для дистанційного управління мансардними вікнами VELUX. Дізнатися більше про продукт можна за посиланням.

Система керування KUX 110 у комплексі з електромотором KMG 100K дозволяє повністю автоматизувати користування мансардними вікнами та спростити управління мікрокліматом у будинку. Дізнатися більше про продукт можна за посиланням.

VELUX Touch – це інноваційний продукт призначений для комплексного керування електричними мансардними вікнами, шторами та ролетами в житловому будинку. Він має простий користувацький інтерфейс з розширеними можливостями дистанційного керування і регулювання інтенсивності денного світла та надходження свіжого повітря для забезпечення комфортного мікроклімату в приміщенні. Дізнатися більше про продукт можна за посиланням.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme