Вибори у Харкові та Черкасах: Стало відомо про перші порушення 

У Харкові, де сьогодні обирають мера, та Черкасах, де люди голосують за кандидатури майбутніх нардепів, на дільницях уже зафіксували перші порушення 

Олександра Мандровська

Ці факти підтверджують співробітники правоохоронних органів та громадські активісти.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу Національної поліції в Харківській області. 

Правоохоронці повідомили про те, що українець сфотографував виборчий бюлетень у кабінці для голосування. А ц заборонено законом. 

Порушення помітив поліцейський, який чергував на виборчій дільниці по вулиці Луї Пастера у Харкові.

39-річного містянина вже доправили до відділу поліції, щоб з'ясувати усі деталі інциденту. 

Тим часом проміжні вибори народних депутатів призначені в одномандатному виборчому окрузі №197 на Черкащині теж не відбулися без порушень.

Так, у місті Золотоноша не закрили й не опломбували чорний вхід, повідомляють активісті руху "ЧЕСНО". Саме через цей вхід невідома особа заводила на виборчу дільницю людей.

У селі Вознесенське прямо біля виборчої дільниці невідомі особи відкрито агітували за одного із провладних кандидатів. Також вони навіщось відзначали виборців у своїх списках. 

А у селі Кропивна члени ДВК вирішили надати виборцю бюлетень не за паспортом, а лише за водійським посвідченням. На своє виправдання стверджували. що і так усіх добре знають у рідному селі. Тому документи не обов'язкові. 

Нагадаємо, кілька годин тому "Опора" заявила про недопуск спостерігачів на спецдільницю в Харкові. Спостерігачів не пускали на ранкове засідання дільничної виборчої комісії №631687, що працює на території КНП "Міський перинатальний центр".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua