Дозвіл на виїзд дитини за кордон у "Дії" можна буде оформити вже незабаром, — Федоров

Міністерство цифрової трансформації наразі працює над спрощенням процедури оформлення дозволу для дитини на виїзд за кордон

Євгеній Геніуш

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, пише Depo.ua.

Він наголосив, що оформлення дозволу на виїзд дитини за кордон — доволі незручна процедура: "Вона точно з паперового та забюрократизованого минулого. Треба знайти всі паперові документи та свідоцтва, а головне — час та гроші на нотаріуса. А ще — носити завірену нотаріусом паперову заяву із собою. Її можна випадково втратити, і доведеться ще раз проходити всю процедуру спочатку".

Більшість країн ЄС, каже Федоров, вже запровадили певну електронну форму для такого дозволу. У Франції її можна просто завантажити з вебсайту, а Італія, Німеччина й Литва взагалі не мають такої процедури.

"Сьогодні з командою обговорили запуск дозволу на виїзд дитини за кордон у Дії. Щоб усе можна було оформити у своєму смартфоні в кілька кліків. Просто та зручно. І головне — безоплатно. Це особливо актуально під час війни. Коли багато українок із дітьми виїжджають за кордон", — зазначив міністр.

"Парламент підтримав нашу спільну з Мін'юстом ініціативу в першому читанні. Активно готуємося до запуску та чекаємо на рішення депутатів під час другого читання", — резюмував Федоров.

Нагадаємо, дублікати деяких свідоцтв — зокрема про народження, реєстрацію або розірвання шлюбу — можна замовити на порталі "Дія".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua