UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Війна Путіна в Україні: У ЗСУ розповіли про втрати ворога за добу

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів про втрати російських військових

Журналіст стрічки новин
Війна Путіна в Україні: У ЗСУ розповіли…
Фото: УНІАН

Він заявив, що ця важка доба закінчилася тим, що ми не дали ворогу досягти своїх загарбницьких планів. Водночас Україна зазнала втрати, є поранені.

Як написав Залужний у Facebook, орієнтовні втрати противника склали: танків – понад 30 од., бойових броньованих машин – до 130 од., літаків – 5, вертольотів – 6, передає Depo.ua.

"Триває 19-та година нашого спротиву широкомасштабному російському вторгненню.
Станом на 00:00 25 лютого угруповання сил оборони веде організовану оборонну операцію на півдні. Визначеним складом сил ведуться оборонні бої в районі східніше Херсону.
 Механізовані підрозділи ЗС України відбили автомобільний міст та закріпилися на лівому березі Дніпра", – повідомив Залужний.

Він також розповів, на яких територіях нині ведеться оборона нашої держави.

Так, за словами Залужного, нашими механізованими підрозділами в районі Рикове нанесено ураження переважаючим силам противника. Ведуться оборонні бої на Сіверському напрямку в районах Перемога та Глухів. Наші бійці зупинили ворожу колону.

"Підрозділи першої танкової бригади по річці Білоус у напрямку Чернігова зупинили переважаючі сили окупантів. На Волині механізовані підрозділи ЗС України зайняли позиції на визначених рубежах в готовності до відбиття наступу противника", – зазначив головнокомандувач ЗСУ.

Також, за словами Залужного, на Слобожанщині оперативне угруповання ЗС України веде оборону в районах населених пунктів Довжанка, Харків, Охтирка, Суми.

"В районах Вовчанська, Білого Колодязя, Приколотного ведуться оборонні бої.
Підрозділи забезпечення в Охтирці зупинили черговий наступ противника.
Угруповання Військово-Морських Сил ЗС України продовжує ведення бойових дій в південно-західній частині Чорного моря. Здійснюється оборона пунктів базування та портів Одеси, Південного, Очакова, Чорноморська", – наголосив він.

Залужний заявив, що визначені сили та засоби перейшли до оборони міста Києва.

"Повітряні Сили ЗС України здійснюють відбиття повітряних ударів противника, ведуть постійну розвідку застосуванням БПЛА, завдано удари по колонах окупаційних військ в районах населених пунктів Нова Збурівка, Куп’янськ, Нова Каховка та десанту противника в районі аеродрому Гостомель", – повідомив головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що за попередніми даними протягом першого дня нової російської збройної агресії Україна втратила 137 воїнів, ще 316 було поранено. У тому числі від рук російських окупантів героїчно загинули всі захисники острова Зміїний.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme