Влада Австралії скерує рекордні $35 млн на захист коал

Влада Австралії виділить рекордні 35 мільйонів доларів на посилення захисту коал та відновлення популяції тварин

Максим Карпенко

За словами глави уряду Австралії Скотта Моррісона, кошти скерують на відновлення довкілля для коал, які є одним з найвідоміших символів країни.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу прем'єр-міністра.

"Коали – одні з найулюбленіших і найвідоміших символів Австралії як тут, удома, так і в усьому світі, і ми прагнемо захищати їх для майбутніх поколінь", – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти також скерують на підвищення обізнаності людей про популяцію коал та підтримку навчання з поводження і догляду за цими тваринами. Окрім цього частина коштів буде скерована на дослідження здоров'я коал.

З урахуванням цих 35 мільйонів доларів, Австралія від 2019 року витратила на захист та відновлення популяції коал 52 мільйони доларів.

Нагадаємо, після пожеж у 2019-20 роках в Австралії, урядова експертна комісія з питань відновлення диких тварин склала перелік 113 видів тварин, які втратили місця проживання та потребують негайної допомоги. Тоді майже всі види в переліку втратили щонайменше 30% свого середовища проживання. За словами експертів, найбільше допомоги потребують коали, валабі, миші, деякі види птахів, риб і жаб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua