UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Влада Казахстану перестала називати столицю Нур-Султаном, – ЗМІ

Офіційні особи перестали називати столицю Казахстану, в якому вже майже тиждень тривають протести й мітинги, Нур-Султаном

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Влада Казахстану перестала називати стол…
Фото: Рixabay

Щоправда, столицю Казахстану також не називають й історичною назвою – Астана. 

Цю інформацію в ефірі "Настоящего времени" підтвердив місцевий журналіст Даурен Хаіргельдін, передає Depo.ua

Тепер місто називають не Нур-Султан, а просто "столиця".

"В титрах залишається Нур-Султан, але і ведучі, і кореспонденти все частіше кажуть просто – столиця, іноді – головне місто країни. Назва Нур-Султан чомусь зникла з ефірів, ми з колегами можемо тільки припустити, чому. Не можемо зв'язатися з нашими колегами з держтелеканалів щоби спитати, чому зникла ця назва", – сказав Даурен Хаіргельдін.

Нагадаємо, однією із вимог мітингарів було усунення першого президента країни Нурсултана Назарбаєва з усіх владних постів у Казахстані.

Згодом стало відомо, що президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв очолив Раду Безпеки країни. До цього часу ця посада незмінно й пожиттєво належала першому президентові Республіки Казахстан Нурсултану Назарбаєву. 

Країною також прокотилася хвиля руйнувань памятників Назарбаєву. Зауважимо, що перший президент Казахстану – один із небагатьох сучасних політиків, якому пам'ятники встановили прижиттєво. 

А 7 січня у ЗМІ розповсюдилися чутки, що Назарбаєв покинув Казахстан разом з родиною. У країні нібито залишився лише старший брат екс-президента Болат Назарбаєв. Офіційного підтвердження цієї інформації наразі немає. 

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme