UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Вугілля та недопущення потепління: G-20 не дійшла згоди щодо двох кліматичних цілей

Міністри країн "великої двадцятки" (G-20) не змогли домовилися щодо двох цілей у контексті боротьби зі змінами клімату – недопущення потепління більш ніж на 1,5 градуса до 2030 року та про виключення використання вугілля в енергетиці до 2025 року

Редактор стрічки новин
Вугілля та недопущення потепління: G-20…
Фото: Pixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на DW.

Як випливає з декларації, оприлюдненої в Італії, де у дводенній зустрічі з питань клімату у Неаполі брали участь міністри довкілля і міністри енергетики G-20, не вдалося досягти домовленості щодо спільної мети – не допустити потепління більш ніж на 1,5 градуса до 2030 року. Італійський міністр охорони навколишнього середовища і захисту території моря Роберто Чінголані повідомив, що ухвалення цільового показника у цьому питанні не підтримана низка країн.

Державний секретар німецького Федерального міністерства охорони навколишнього середовища та ядерної безпеки Йохен Фласбарт своєю чергою зазначив, що переговори "виявилися складними".

Також країни не зійшлися і на тому, щоб повністю виключити використання вугілля в енергетиці до 2025 року. Виконавчий секретар Рамкової конвенції ООН про зміну клімату Патрісія Еспіноса у зв'язку з цим нагадала, що саме "двадцятка" відповідальна за 80 відсотків всіх глобальних викидів, що ведуть до кліматичних наслідків.

Особливу увагу під час зустрічі в Неаполі було приділено проблемі біорізноманіття, відновлення екосистем, захисту водних ресурсів і скорочення пластикового сміття у світовому океані.

Нагадаємо, науковці попередили, що глобальні зміни клімату спровокують рекордну спеку та більш руйнівні повені в найближчі десятиріччя. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme