Які місця на земній кулі найбільше постраждають через зміни клімату, – дослідження

До кінця XXI століття більше половини планети відчуватиме значне потепління, але деякі регіони найсильніше відчують наслідки зміни клімату

Журналіст стрічки новин
Які місця на земній кулі найбільше постр…
Фото: Рixabay

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на дослідження Science Advances.

Зазначається, що люди, котрі живуть поблизу нафтопереробних, бурових та виробничих підприємств, відчувають локальний ефект для власного здоров'я та навколишнього середовища, проте викиди з відносно невеликої площі підвищують температуру повітря в регіонах по всьому світу.

90% усіх викидів парникових газів утворюється внаслідок діяльності людини на 8% площі поверхні планети Земля, проте до кінця XXI століття більш ніж половина планети відчуватиме значне потепління.

Дослідники розрахували, що розвиненіші та промислово активніші регіони, такі як Західна Європа, Північна Америка та держави Перської затоки, котрі виділяють значні обсяги викидів, що затримують тепло, відчуватимуть менший вплив змін клімату.

Натомість країни Африки та Центральної Азії, які виробляють найменше промислових викидів, відчуватимуть найбільший ефект від наслідків спалювання викопного палива.

Нагадаємо, в ООН заявили, що до середини століття у світі можуть статися незворотні зміни екосистем.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme