UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Які сувеніри не варто везти з Єгипту: Поради туристам

Єгипет – один з найпопулярніших світових курортів. Мільйони людей щороку відвідують цю країну та привозять звідти подарунки близьким та рідним

Журналіст стрічки новин
Які сувеніри не варто везти з Єгипту: По…
Ілюстративне фото. Джерело: Рixabay

Однак є речі, які краще не купувати у Єгипті на відпочинку. І причин тут декілька.

Досвідчені мандрівники склали антирейтинг подарунків, які купують в Єгипті. Depo.ua із посиланням на dip.org.ua розповідає, що саме не варто купувати в цій країні.

Косметика

косметичне масло

Хоч Єгипет відомий якісними ефірними оліями, з яких виготовляють косметику, деякі вироби можуть розчарувати. Там дуже багато дешевих підробок, які можуть викликати подразнення шкіри або алергію.

Китайські фігурки

кішка

У Єгипті безліч пластикових статуй верблюдів, фараонів, магнітів тощо. Їх зазвичай виготовляють в Китаї, а вдома вони нерідко стають непотрібними та лише накопичують пил.

Фініки

фініки

Фініки на вагу купувати ще годиться, а от у фруктах в коробках можуть заводитися черв'яки. Перед покупкою важливо ретельно оглядати вміст коробки крізь прозоре віконечко.

Підробки папірусу

папірус

Вироби зі справжнього папірусу можна знайти лише в художніх галереях і вони коштують досить дорого. А на вулицях Єгипту продаються підробки з бананових пальм. Втім, це не заважає продавцям видавати їх за справжній папірус.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Єгипті змінилися правила для туристів. Тепер для відпочинку в цій країні просто пред'явити сертифікат про вакцинацію від коронавірусу недостатньо.

Читайте також: Раннє бронювання: Як спланувати літній відпочинок, щоби він не зірвався і суттєво зекономити

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme