UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Якщо вибухне - буде в 10 разів сильніше від Чорнобиля, - Кулеба вимагає пропустити пожежників до палаючого енергоблока

Катастрофа може бути планетарного розміру, якщо не втрутитися в ліквідацію пожежі просто зараз

Журналіст стрічки новин
Якщо вибухне - буде в 10 разів сильніше…

В Запоріжжі вже кілька годин палає один з енергоблоків АЕС. У нього поцілили російські окупанти, які напали на Україну, коли прямим вогнем обстрілювали ЗАЕС під час запеклого бою з ЗСУ. 

Під час обстрілів електростанції на енергоблоці №1 спалахнула пожежа. Очевидці кажуть, що горить перша прохідна, УТЦ (Учбово-тренувальний центр) і їдальня. Рятувальники не можуть почати гасити пожежу, тому що обстріли не припиняються. Міністр закордонних справ України опублікував вимогу створити "зелений коридор" для пожежників і пропустити їх, аби вони ліквідували пожежу, передає Depo.ua з посиланням на твіттер Дмитра Кулеби.

"Російська армія з усіх боків обстрілює Запорізьку АЕС, найбільшу АЕС у Європі. Пожежа вже спалахнула. Якщо енергоблок вибухне, то буде в 10 разів гірше за Чорнобиль! Росіяни повинні НЕГАЙНО припинити вогонь, допустити пожежників, створити зону безпеки!" – вимагає Кулеба.

На цю хвилину вітер з боку станції дме у бік південно-східної частини України та у напрямку великих російських міст: Ростова-на-Дону та Краснодара.

Нагадаємо, зранку 24 лютого президент РФ Володимир Путін оголосив про початок військової операції проти України. Після цього почався обстріл українських міст.

Президент Володимир Зеленський оголосив про введення в Україні воєнного стану. Вже незабаром народні депутати схвалили рішення про запровадження воєнного стану на всій території нашої держави.

Згодом президент Володимир Зеленський повідомив, що Україна розірвала дипломатичні відносини з Росією і аявив, що Україна готова надати зброю усім, хто хоче боронити державу від вторгнення Росії.

Станом на ранок 3 березня українські військові ліквідували майже 9 000 російських окупантів і знищили понад півтори тисячі одиниць російської військової техніки.

Читайте також: Підсумки дня: Як ЗСУ стримували російських окупантів 3 березня

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme