З наглядової ради "Нафтогазу" пішли незалежні члени: Кабмін оголосив конкурс на вакантні посади

Три незалежні члени наглядової ради НАК "Нафтогаз України" подали заяви про припинення своїх повноважень

Михайло Хомченко

Тепер їм, згідно із законодавством, необхідно знайти заміну.

Про це повідомив перший віце-прем'єр-міністр – міністр економіки Олексій Любченко під час засідання уряду 8 вересня, передає Depo.ua.

"Нам надійшли заяви від незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України" про припинення своїх повноважень. Тому пропонується таке протокольне рішення: Міністерство економіки разом із НАК "Нафтогаз України"… у повному обсязі вживають додаткові заходи для встановлення порядку стосовно проведення відбору на три посади незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України", – наголосив він.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль пояснив, що фактично тепер оголошено конкурс на посаду незалежного члена "Нафтогазу".

"Зараз, як ми і домовлялися, як було прописано в наших домовленостях, Кабінет міністрів оголошує конкурс на три посади незалежних членів наглядової ради", – додав він.

Шмигаль уточнив, що до кінця листопада має бути проведений відбір і призначення на посади незалежних членів наглядової ради НАК "Нафтогаз України".

Він зазначив, що процес відбору має бути проведений за принципами ОЕСР з корпоративного управління для підприємств з державною участю.

"Транспарентно, прозоро, відповідно до всіх принципів корпоративної реформи, із залученням, відповідно, номінаційного комітету. Таке рішення вважаю абсолютно вчасним. Воно було озвучене та заплановане наперед. Тому вересень місяць – ми його ухвалюємо, як домовлялися", – підсумував Шмигаль.

Нагадаємо, раніше низка ЗМІ повідомили, що незалежні представники наглядової ради "Нафтогазу" подали у відставку. "Нафтогаз" нібито залишили Лескуа Бруно Жан Гастон, Людо Ван дер Хейден і Споттісвуд Клер Мері Джоан.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua