UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Залужний отримав мільйон доларів у спадок: на що витратив

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний отримав мільйон доларів у спадок та передав їх на потреби Сил оборони України

Журналіст відділу новин
Залужний отримав мільйон доларів у спадо…
Валерій Залужний

Про це повідомив керівник київського бюро The New York Times Ендрю Крамер, передає Depo.ua.

Журналіст посилається на слова родини американця українського походження Григорія Степанця. Як зазначається, від нього Залужний і отримав у спадок мільйон доларів. Ці гроші головнокомандувач Збройних сил України пожертвував на потреби українських військових цього місяця.

У New York Times повідомляють, що підтвердили факт пожертви у військовій пресслужбі.

Зазначимо, Національний банк України повідомив, що у 2022 році зі спецрахунків, відкритих НБУ, на потреби оборони перераховано понад 22,3 млрд грн, для надання гуманітарної допомоги — понад 920 млн грн.

Загалом на спецрахунок Нацбанку у минулому році перераховано понад 23,5 млрд грн в еквіваленті. Майже 7,9 млрд грн в еквіваленті надійшло з-за кордону в іноземній валюті: долари США, євро, фунти, канадські долари, китайські женьміньбі, японські єни, швейцарські франки, польські злоті, австралійські долари.

Гроші надходили як від громадян та підприємств України, так і від міжнародної спільноти, зокрема зі США, Великої Британії, Німеччини, Швеції, Фінляндії, Польщі, Швейцарії, Норвегії, Австралії, Франції, Канади, Болгарії, Гонконгу та ще багатьох країн світу.

 Станом на 2 січня 2023 року залишок коштів на спецрахунку становив понад 1,1 млрд грн. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme