UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Запхни "Гардіан" собі в ж*пу, обс*с дешевий": Арестович облаяв користувачів мережі через скандал з підборами в ЗСУ

Речник української делегації в Тристоронній контактній групі Олексій Арестович агресивно відреагував на статтю видання The Guardian про тренування українських курсанток на підборах

Журналіст стрічки новин

Гнівними коментарями Арестович відзначився у коментарях до допису користувача "Нєжинскій Гурок" у Facebook, передає Depo.ua.

Відомо, що днями в Україні розгорівся скандал щодо підготовки до військового параду за участі курсанток, які маршували в туфлях на підборах. Газета The Guardian зазначила, що вибір взуття на підборах "викликав потік критики в соціальних мережах та призвів до звинувачень у сексуалізації жінок-солдатів". Арестович у Facebook почав захищати рішення Міноборони, однак робив це у вкрай гнівній формі.

"Курсантки особисто висловили бажання йти на параді в парадній формі, яка автоматично передбачає підбори. Їм дали можливість обрати з двох видів взуття більш зручний, після одного експериментального проходження. Якщо кого "Гардіан" і образила, то перш за все дівчаток-курсанток самих. І ти туди ж, обс*с дешевий. Так що зверни свій "Гардіан" і запхни собі в ж*пу", – написав Арестович у коментарях.

Скріншот

Однак на цьому заяви речника ТКГ не завершилися. Він і далі продовжив лаятися у коментарях.

Скріншот

На засудження його поведінки з боку користувачів мережі відповів, що так "комунікує", оскільки "іншої мови ця когорта не розуміє".

Нагадаємо, 1 липня стало відомо, що на параді до Дня Незалежності курсантки військових училищ крокуватимуть на підборах та у спідницях.

Курсантки на підборах

2 липня народні депутати в Раді звинуватили Міноборони у сексизмі при підготовці до параду на підборах. Вони також вимагають вибачень і проведення службового розслідування щодо ситуації, яка склалася.

Також таке рішення Міноборони розкритикували ветеранки. Зокрема, у ГО "Жіночий ветеранський рух заявили, що "дівчата служать у такій самій військовій формі, що й хлопці, дівчата носять таке ж військове взуття (талани) як і хлопці".

Своєю чергою в Міноборони заявили, що туфлі на підборах як елемент одягу для жінок-військових передбачені парадною формою, яку затвердили відповідним наказом у 2017 році.

Читайте також: Парад на підборах: Чи варто звинувачувати Міноборони у сексизмі

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme