UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

"Заплатите жахливу ціну": Байден пригрозив Путіну жорсткими наслідками у разі нападу Росії на Україну

Президент США Джо Байден під час двогодинної телефонної розмови з президентом Росії Володимиром Путіним пригрозив йому, що Росія заплатить "жахливу ціну", якщо вторгнеться в Україну

Журналіст стрічки новин
"Заплатите жахливу ціну": Байден пригроз…
На фото: Джо Байден. Джерело: Рixabay

Також Байден попередив Путіна про руйнівні економічні наслідки, якщо Росія нападе на Україну й почнеться повномасштабна війна.

Про це пише Depo.ua із посиланням на Financial Times.

"Я абсолютно ясно дав зрозуміти президенту Путіну що, якщо він рушить на Україну, економічні наслідки для його економіки будуть руйнівними", – сказав Байден.

Він також повідомив, що дав зрозуміти російському лідеру, що становище Росії у світі "помітно" зміниться у разі вторгнення в Україну, вона заплатить "жахливу ціну".

Відомо, що переговори Байдена з Путіним по відеозв'язку відбулися 7 грудня. У Білому домі заявили, що Байден наголосив – США та наші союзники нададуть відповідь сильними економічними та іншими заходами у разі військової ескалації проти України. Кремль згодом оприлюднив свою версію розмови.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд за підсумками саміту розповіла про ті заходи, до яких можуть вдатися Сполучені Штати для протидії агресії Росії проти України. За її словами, санкції проти Росії у випадку відкритої війни цієї країни проти України можуть включати і серйозний удар по банківській системі та усій економіці Росії. Йдеться про міжнародну платіжну систему SWIFT. Також вона зауважила, що у випадку агресії Росії проти України можлива зупинка і російського газогону "Північний потік-2".

Нагадаємо, що 9 грудня відбулася телефонна розмова президента України Володимира Зеленського з Байденом. Розмова тривала практично півтори години. Байден заявив про готовність США та партнерів до безпрецедентних санкцій у разі агресії Росії проти України. Також Байден і Зеленський обговорили членство України в НАТО.

Читайте також: "Перемога" чи змова проти України: Чим обернуться переговори Путіна з Байденом

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme