"Завершити справу належить тим, хто її розпочав": Асоціації родин захисників "Азовсталі" стала на захист Буданова

Асоціація родин захисників "Азовсталі" висловлює глибоку стурбованість з приводу можливого зняття з посади начальника ГУР МО, а відповідно і голови Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, генерал-лейтенанта Кирила Олексійовича Буданова

Михайло Хомченко

Про це йдеться у відкритій заяві Асоціації, опублікованій у соцмережах, передає Depo.ua.

"Як організація, яка є чи не найактивнішою у громадському секторі в напрямку боротьби за повернення українських військовополонених, ми вважаємо, що подібні зміни можуть нашкодити і без того важкому процесу обмінів військовополоненими", — сказано у заяві.

В Асоціації підкреслюють, що голова Координаційного штабу Кирило Буданов протягом понад двох років підтримував постійний зв'язок з родинами полонених Маріупольського гарнізону.

"Як представники родин, друзів, та всіх небайдужих до долі полонених героїв гарнізону "Маріуполь", спостерігаючи за численними спекуляціями у ЗМІ, ми занепокоєні можливою заміною голови Координаційного штабу, під керівництвом якого були впроваджені позитивні зміни в роботі КШ та комунікації з родинами полонених", - йдеться у зверненні до влади. 

В Асоціації родин захисників "Азовсталі" також підкреслюють, що кейс Маріупольського гарнізону є очевидно надскладним через багато причин – як відкритих, так і закритих для суспільства: "Тож, на нашу думку, зміни керівників робочої групи можуть призупинити процеси, що тривають. Завершити справу повернення додому бійців, які захищали Маріуполь та "Азовсталь", належить тим, хто її розпочав".

У заяві звертаються до керівництва держави з проханням "зробити все можливе для підтримки структур, дотичних до обмінів військовополоненими, а не вносити розбрат та хаос серед родин впровадженням незрозумілих для них змін".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua