UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський бажає проведення "нормандської зустрічі", але за однієї умови, – Никифоров

Президент України Володимир Зеленський бажає проведення "нормандського саміту", проте лідери мають зустрітися заради досягнення конкретного результату

Журналіст відділу новин
Зеленський бажає проведення "нормандсько…
Фото: Скріншот

Лідери можуть зустрітися заради досягнення конкретного результату, щоб організація саміту не була марною.

Про це речник президента Сергій Никифоров розповів у програмі "Взгляд с Банковой", передає Depo.ua.

За його словами, нині питання проведення "нормандської зустрічі" серед президентів не вирішувалося.

"Щодо президента (Зеленського, – ред.)… Президент, звичайно ж, хоче проведення зустрічі лідерів "нормандського формату". Єдине – і це абсолютно логічно… я думаю, що всі інші учасники цієї четвірки цього хочуть – щоб вона проводилася не заради самого проведення, а щоб були якісь конкретні результати", – наголосив Никифоров.

Йдеться, на його думку, про щонайменше обмін полоненими (утримуваними особами).

"Тому чекаємо. У цьому форматі є постійний контакт між сторонами. Якісь переговори тривають. Чекаємо, що можуть бути якісь конкретні домовленості, щоб їх потім своєю присутністю на найвищому рівні підтвердили лідери "нормандської четвірки", – уточнив Никифоров.

Він зауважив, що зараз порушення питання щодо проведення саміту вирішується на рівні радників і міністрів закордонних справ.

"Не такий близький я до цих переговорів. Все-таки це поки інший рівень. Рівень радників, рівень міністрів закордонних справ. Поки не почне готуватися до цього саміту президент, це – чисто технічно – не моя інформація. Тому що все ж таки я працюю в Офісі президента, а не в Міністерстві закордонних справ. Тому не можу вам поки відповісти (щодо подробиць ймовірного проведення "нормандського саміту", – ред.)", – підсумував Никифоров.

Нагадаємо, дещо раніше у Зеленського повідомили, що переговори у "мінському" та "нормандському" форматах не заблоковані, однак Росія свідомо робить їх неконструктивними. На думку низки посадовців, зараз країні-агресору просто нічого сказати на "нормандській зустрічі".

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme