Зеленський і президент Молдови обговорили питання енергетичної безпеки: Подробиці

Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову із очільницею Республіки Молдова Маєю Санду

Михайло Хомченко

Головною темою розмови Зеленського та Санду була енергетична безпека.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-службу глави держави.

Так, Санду подякувала главі Української держави за вчасну та швидку допомогу під час енергетичної кризи, яка виникла в Молдові. Йшлося, зокрема, про постачання Україною газу та електроенергії.

Лідери обговорили й можливі напрями подальшої двосторонньої взаємодії з метою запобігання кризовим ситуаціям у сфері енергетики.

Зеленський відзначив готовність нашої держави й надалі надавати допомогу Молдові в питаннях належного постачання енергоносіїв.

З цією метою сторони домовилися про проведення найближчим часом в Україні відповідних консультацій на рівні міністрів енергетики двох країн.

Крім того, глави держав обмінялися думками з актуальних питань двостороннього співробітництва, зокрема щодо прогресу в реалізації проекту будівництва мостового переходу через Дністер.

Зеленський також обговорив із Санду питання взаємодії у сфері європейської інтеграції, відзначивши необхідність забезпечення максимально результативного саміту ініціативи "Східне партнерство", який відбудеться в грудні цього року.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Україна поставить до Молдови пів мільйона кубів газу. НАК "Нафтогаз України" виграла тендер молдовської державної енергетичної компанії Energocom.

Читайте також: Газовий урок для України: Чому Молдові доводиться йти на поступки Кремлю

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua