UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський наказав збудувати для переселенців тимчасове житло

Президент Володимир Зеленський повідомив, що для громадян, які були змушені покинути свої домівки, збудують тимчасове житло

Журналіст стрічки новин
Зеленський наказав збудувати для пересел…
Фото: Сайт Офісу президента

Він вже доручив обласним державним адміністраціям швидко виділити землю для будівництва тимчасового житла для переміщених осіб.

Як інформує Depo.ua, про це глава держави повідомив під час відеозвернення.

"Урядовці готують нову програму підтримки для наших переселенців із районів бойових дій. Обласні адміністрації отримали чітке завдання – швидко виділити землю для будівництва тимчасового житла для переміщених осіб. Хочу ще раз підкреслити: це тимчасове житло. Після того як встановимо мир, ми почнемо негайну масштабну відбудову нашої держави. Але зараз людям потрібен тимчасовий дім. Свій дім. І краще – це дім в Україні, ніж десь за кордоном", – сказав Зеленський.

За даними ООН, з початку війни в Україні 24 лютого щонайменше 10 млн громадян покинули свої домівки.

Нагадаємо, 12 березня президент Володимир Зеленський заявив, що 10 областей України отримають з держбюджету додаткове фінансування для розміщення переселенців, аби вони були усім забезпечені.

Як відомо, підприємці Ужгорода вже працевлаштовують вимушених переселенців. Так, 64 людини, які приїхали з інших областей на Закарпаття, звернулися у пошуках роботи до обласного центру зайнятості станом на 17 березня.

Читайте також: Життя розвалилося, як рідні стіни: Як війна змінила ринок нерухомості та чи варто щось купувати, поки Україна воює з росією

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme