Зеленський підписав санкції проти нових каналів оточення Медведчука

Президент Володимир Зеленський увів у дію санкції проти трьох компаній з оточення підсанкційного народного депутата Віктора Медведчука

Максим Карпенко

Йдеться про компанії Медіахолдинг "Новини", "Тайм Медіа" та "Телепростір", яким належать телеканали ZIK, NewsOne, "112 Україна", які вже перебувають під санкціями, та нові "Перший незалежний" і UkrLive.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на відповідний указ, опублікований на сайті Офісу президента.

Зазначається, що санкції передбачають заборону на користування радіочастотами, блокування активів та ведення будь-якої діяльності в Україні. Обмеження запровадили на п'ять років з дня підписання указу – 28 грудня 2021 року.

Зауважимо, що перераховані телеканали пов'язують з Нестором Шуфричем та Тарасом Козаком, які перебувають в оточенні Медведчука.

Нагадаємо, 2 лютого президент Володимир Зеленський своїм указом увів у дію рішення РНБО, яке на 5 років заборонило діяльність телеканалів, пов'язаних із Віктором Медведчуком – "112 Україна", NewsOne та ZIK. Крім телеканалів, під санкції потрапив нардеп Тарас Козак, який є їхнім формальним кінцевим бенефіціаром.

19 лютого РНБО ухвалила рішення накласти санкції щодо 19 юридичних і 9 фізичних осіб. У переліку фізичних осіб фігурують Оксана Марченко (громадянка України, дружина Віктора Медведчука) і Віктор Медведчук (громадянин України). Санкції запроваджуються на три роки на все майно, яке є у власності згаданих осіб. Підстава: кримінальне провадження СБУ за ч. 5 ст. 258 "Фінансування тероризму".

20 лютого президент України Володимир Зеленський підписав указ про введення в дію рішення РНБО від 19 лютого 2021 року про санкції щодо нардепа від ОПЗЖ Віктора Медведчука, його дружини Оксани Марченко та інших фізичних та юридичних осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua