UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський приїхав інспектувати укріплення держкордону з Білоруссю

Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Волинську область відвідав прикордонну ділянку, де сходяться кордони трьох держав: України, Польщі та Білорусі

Журналіст відділу новин
Зеленський приїхав інспектувати укріплен…
Президент Володимир Зеленський під час робочої поїздки у Волинську область, 19 квітня 2023 року

Про це повідомили в Офісі президента, передає Depo.ua.

Президент ознайомився з облаштуванням державного рубежу на цього напрямку. Зеленському доповіли, що для забезпечення захисту українського кордону та готовності до відбиття можливого вторгнення з території Білорусі там відбувається нарощування інженерних загороджень, фортифікаційних споруд і налаштування систем віддаленого відеоспостереження. 

Прикордонники продемонстрували обсяг робіт, які були виконані з початку 2022 року задля укріплення кордону з Білоруссю в межах Волинської області.

Президент також оглянув пункт спостереження та дворівневу систему ровів на кордоні. З позиції спостережного поста прикордонники показали, як за допомогою систем віддаленого відеоспостереження здійснюється цілодобовий нагляд за лінією кордону. Також Зеленському показали системи виявлення безпілотних літальних апаратів.

Президент також провів нараду у Волинській області, де заслухав доповіді про ситуацію у зоні відповідальності оперативного угруповання військ "Волинь", готовність військових підрозділів та посилення держкордону в межах Волинської області.

"Багато важливих питань: облаштування й охорона державного кордону, соціально-економічна та актуальна безпекова ситуація в регіоні, облаштування фортифікаційних та оборонних інженерних споруд", — повідомив Володимир Зеленський.

Під час робочої поїздки у Волинську область президент також вручив нагороди прикордонникам —  ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, "За мужність" ІІІ ступеня, а також медалі "За військову службу Україні".

"Хочу вам подякувати за захист нашої держави у Бахмуті. Знаю, як міцно ви там стояли, тримали Бахмут. Хотів би подякувати вам і вашим побратимам. Всі ми пишаємося, що в нас є такі міцні прикордонники", — сказав Володимир Зеленський.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme