UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський призначив директором ДБР Олексія Сухачова: Що про нього відомо

Президент Володимир Зеленський призначив Олексія Сухачова директором Державного бюро розслідувань. Він очолюватиме відомство протягом наступних п'яти років

Журналіст стрічки новин
Зеленський призначив директором ДБР Олек…

Відповідний указ №691/2021 глава держави підписав 31 грудня. Зазначимо, що Сухачов вже давно формально очолює ДБР. Він став виконувачем обов’язки директора ще у серпні 2020 року.

Що відомо про Олексія Сухачова

Олексій Сухачов – заслужений юрист України, доктор юридичних наук. Освіту в.о. Директора ДБР здобував в юридичній академії у Харкові.

З 2017 до 2019 року він працював заступником начальника Департаменту Генеральної прокуратури України. Потім два роки проходив військову службу в Службі зовнішньої розвідки, пише Depo.ua.

Згідно із декларацією Олексія Сухачова, він не володіє ні квартирою, ні будинком, проте має право безоплатного користування квартири Баєвої Галини. Їздить керівник ДБР на Toyota Camry вартістю 226 тис. грн. Дружина Сухачова Олена володіє автомобілем марки Lexus за 420 тис. грн. У подружжя на банківських рахунках $39 тис. і близько 300 тис. грн.

Нагадаємо, що у 2019 році парламент ухвалив закон про перезавантаження ДБР. Згідно з документом, глава Бюро самостійно здійснюватиме керівництво органом, не розділяючи повноваження між заступниками, як це визначав попередній закон. Також директор ДБР отримує повноваження особисто призначати й звільняти своїх заступників.

ДБР більше не центральний орган виконавчої влади, а державний правоохоронний орган. Директора ДБР призначає президент України за поданням комісії після проведення конкурсу.

 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme