UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський про збиття літака MH17: Відповідальність – неминуча

Президент України Володимир Зеленський до сьомої річниці збиття на Донбасі літака MH17 наголосив, що буде докладено всіх зусиль, аби встановити правду та покарати винних у цій трагедії

Редактор стрічки новин
Зеленський про збиття літака MH17: Відпо…
Фото: Володимир Зеленський/Twitter

Про це український президент написав у своєму Twitter, передає Depo.ua.

Зеленський переконаний, що відповідальність для винуватців трагедії – неминуча.

"Сум та біль у наших серцях у сьому річницю жахливої трагедії та невимовного злочину, який пам‘ятатиме увесь світ. 298 загиблих рейсу MH17. Неможливо повірити, що це сталося в сучасному світі. Співчуваю. Докладаємо усіх зусиль для встановлення правди. Відповідальність – неминуча!" – зазначив український президент.

Зеленський про катастрофу MH17 - допис у Твіттері

Нагадаємо, раніше міністри закордонних справ Об’єднаної слідчої групи (Австралії, Бельгії, Малайзії, Нідерландів та України) з розслідування катастрофи MH17 виступили зі спільною заявою з нагоди сьомої річниці збиття літака Малайзійських авіаліній на Донбасі

Довідка: Літак Boeing 777 авіакомпанії Malaysia Airlines, який виконував рейс з Амстердама до Куала-Лумпура, був збитий 17 липня 2014 року на Донбасі неподалік Сніжного Донецької області. На борту літака перебували 298 пасажирів та членів екіпажу, усі вони загинули.

Офіційне слідство підтвердило, що ракета "Бук" привезена на окуповану територію Донбасу з Росії й належала 53-й зенітно-ракетній бригаді Збройних сил Росії, яка розташована у Курській області. Влада РФ заперечує причетність своїх структур до трагедії, намагаючись перекласти відповідальність на Україну.

9 березня 2020 року в Нідерландах розпочалися судові слухання у цій справі. Підсудними є троє росіян та один українець – громадянин РФ Ігор Гіркін-Стрєлков, громадянин РФ Сергій "Хмурий" Дубінський, громадянин РФ Олег Пулатов, громадянин України Леонід Харченко. Їх усіх оголосили в міжнародний розшук. На засідання суду вони не з’являються.

У Нідерландах 7 червня розпочався розгляд по суті у справі про збиття літака рейсу МН17

Читайте також: Судовий процес у справі МН17: Що відбувається (ХРОНІКА)

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme