UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський відповів на петицію про заборону в'їзду в Україну для росіян

Президент Володимир Зеленський відповів на петицію одеського активіста Сергія Стерненка, яка пропонує заборонити чи обмежити російським громадянам в'їзд на територію України

Редактор стрічки новин
Зеленський відповів на петицію про забор…
Фото: president.gov.ua

Зеленський у відповідь на петицію Стерненка заявив, що з початку війни Київ і так посилив контроль за в'їздом росіян, проте обіцяє проконсультуватися зі Службою безпеки України.

Про це йдеться у повідомленні на сайті президента, передає Depo.ua.

За словами президента, на тлі російської агресії така петиція є цілком виправданою та перерахував низку заходів, якими Україна з 2014 року посилила контроль на російському кордоні:

  • у 2015 році Київ в односторонньому порядку скасував можливість в'їзду громадян Росії на підставі паспорта громадянина РФ або свідоцтва про народження. Після цього в'їзд можливий тільки за дипломатичними, службовими та закордонними паспортами;

  • з початку 2018 року українські прикордонники почали фіксувати біометричні дані іноземців, зокрема громадян Росії.

Зеленський додав, що у разі виникнення підозр прикордонники можуть додатково проаналізувати дані іноземців, а за наявності підстав – заборонити їм в'їзд в Україну.

"Запровадження додаткових змін у режимі поїздок громадян між Україною та Російською Федерацією потребує ретельного вивчення й аналізу усіх можливих сценаріїв розвитку, зокрема з точки зору безпекових аспектів та можливих соціальних наслідків нововведень", – зазначив президент.

Він також запевнив, що надіслав петицію секретарю Ради національної безпеки і оборони України Олексію Данілову та голові Служби безпеки Івану Баканову з проханням проаналізувати режим в'їзду.

Стерненко відреагував на відповідь президента на петицію повідомленням на своїй сторінці у Facebook. Він вважає, що така відповідь Зеленського свідчить про відмову виконувати вимоги ув петиції. 

"Очікувано, він відмовився виконувати вимогу здорового глузду та громадян, що петицію підписали. Відповідь є схожою з відповіддю, яку він давав Кондратюку. Багато води, уникання прямого "ні" та направлення петиції до СБУ, РНБО, ОСББ та в жомову яму Киви. Ні про що. Що ж, така відповідь це теж окреслення позиції та перефразоване "я вам нічого не винен".

Громадяни РФ та сама російська держава будуть раді нашим відкритим кордонам. Це для них зручно та спрощує роботу.І цю зручність їм гарантує президент України. Який в цьому випадку діє проти інтересів України", – написав Стерненко. 

Відповідь на петицію про заборону в"їзду росіянам, реакція Стерненка

Нагадаємо, 11 листопада петиція із пропозицією заборонити громадянам Росії в'їжджати на територію України набрала необхідні 25 тисяч голосів. Її ініціатор – активіст Сергій Стерненко.

Автор петиції пояснив, що заборона на в'їзд в Україну для росіян необхідна з міркувань національної безпеки в умовах збройної агресії на Донбасі та окупації Криму.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme