Зеленський вперше за увесь час програв би на майбутніх виборах Разумкову, – соцопитування  

Якби президентські вибори відбувалися днями, Володимир Зеленський вперше за час свого чинного президентства отримав би на них поразку 

Олександра Мандровська

Дані соціологічного опитування свідчать, що Зеленський поступився б першістю в перегонах за президентське крісло екс-спікеру ВРУ Дмитру Разумкову.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на соціологічне опитування, проведене "Разумков Центром". 

Якби найближчим часом відбувалися президентські вибори, найбільше голосів у першому турі отримав би В. Зеленський (17% усіх опитаних або 25% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме).

У випадку виходу до другого туру В. Зеленського і Д. Разумкова за В. Зеленського проголосували б 23% усіх опитаних або 50% тих, хто візьме участь у виборах і визначився, за кого голосуватиме, за Д. Разумкова — відповідно 25% і 50%. Порівняно з результатами опитування, що проводилося у березні 2021 р., частка голосів, які респонденти готові віддати за В. Зеленського, зменшилася з 27% до 23% серед усіх опитаних, а частка тих, хто готовий голосувати за Д. Разумкова, зросла з 17% до 25%.

Зауважимо, що у другому турі президентських перегонів українці також захотіли бачити Петра Порошенка, Юрія Бойка, Тимошенко та Дмитра Разумкова. 

До слова, у порівнянні з липнем 2021 року, електоральна підтримка п'ятого президента України, як і проросійського опозиційного політика Бойка, значно зросла.

Нагадаємо, рейтинг Зеленського знижується у порівнянні з показниками кінця жовтня, а Разумкова – зростає. Це показало соцопитування, яке провели протягом першого тижня листопада.  

Читайте також: Ефект бумеранга: Як Зеленського збивають тими ж технологіями, що і Порошенка

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua