UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленський з дружиною вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні

У День Героїв Небесної Сотні президент України Володимир Зеленський і перша леді Олена Зеленська вшанували пам'ять активістів, які загинули у 2014 році під час Революції Гідності

Редактор стрічки новин
Зеленський з дружиною вшанували пам'ять…
Скріншот

Президент з дружиною встановили лампадки біля хреста на місці загибелі Героїв Небесної Сотні на вулиці Інститутській у центрі Києва.

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу Офісу президента.

"Сьогодні ми вшановуємо пам’ять Героїв Небесної Сотні – співвітчизників, які без вагань віддали свої життя за омріяну нашим народом свободу, за право жити в незалежній державі, у сім’ї європейських народів. Їхній подвиг – це свідчення незламності українців, які продовжують боротися за своє майбутнє", – зазначив Зеленський.

Він наголосив, що український народ і нині демонструє світовій спільноті свою єдність і відданість демократичним цінностям, за які поклали життя і Герої Небесної Сотні на Майдані, і воїни на сході України.

Президент і перша леді вдарили у Дзвін Гідності.

Як відомо, Дзвін було виготовлено з метою вшанування подвигу Героїв. На пам’ятці розміщено напис "Слава Україні! Небесній Сотні слава!". Дзвін встановлено на території майбутнього Національного меморіалу Героїв Небесної Сотні в центрі столиці. 

Нагадаємо, 19 лютого у Михайлівському соборі відспівали панахиду за загиблими під час Революції Гідності. Панахиду за загиблими героями проводив предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній. 

Довідка: В Україні 20 лютого відзначають День Героїв Небесної Сотні. Пам'ятний день встановлено указом Президента України Петра Порошенка 11 лютого 2015 року з метою увічнення великої людської, громадянської і національної відваги та самовідданості, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, гідного вшанування подвигу Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року — лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

Цього дня 2014 року під час Єврореволюції на Інститутській вулиці у Києві силові підрозділи режиму Януковича розстрілювали протестувальників. Усього було близько ста жертв, яких назвали "Небесною Сотнею". О 22:17 Верховна Рада ухвалила постанову "Про засудження застосування насильства, яке призвело до загибелі мирних громадян України", чимало представників влади заявили про перехід на бік народу. День 20 лютого став переломним у подіях Революції гідності.В ніч на 22 лютого колишній президент Віктор Янукович покинув Україну і нині перебуває на території РФ.

Читайте також: День Героїв Небесної Сотні, День початку російської агресії проти України і Всесвітній день соціальної справедливості: Що відзначаємо 20 лютого

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme