Зеленський звернувся до парламенту Японії: Закликав об'єднати Азію й змусити рф зупинити вторгнення

Президент Володимир Зеленський звернувся до японського парламенту й закликав Токіо взяти лідерську роль в об'єднанні Азії, щоб змусити росію зупинити вторгнення в Україну

Михайло Хомченко

Крім того, він закликав владу Японії посилити санкції проти так званої російської федерації.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на звернення Зеленського.

"Я вдячний вашій країні за принципову позицію в такий історичний момент. Реальну допомогу Україні. Ви стали першими в Азії, хто почав дійсно сильно тиснути на росію для відновлення миру, хто підтримав санкції проти росії. Я закликаю продовжити це робити, закликаю об'єднувати зусилля країн Азії, ваших партнерів, щоб стабілізувати ситуацію, щоб росія шукала миру і зупинила цунамі свого жорстокого вторгнення в Україну", – наголосив він. 

Зеленський додав, що необхідно ввести ембарго на торгівлю з рф і припинити роботу японських компаній на російському ринку.

Крім того, глава держави заявив про необхідність створення нових гарантій безпеки, які б діяли щоразу у випадку загрози для миру й закликав Японію долучитися до розробки нових інструментів, які працювали б превентивно.

"Ми маємо напрацювати нові гарантії безпеки, щоб можна було діяти превентивно кожного разу коли виникає загроза для миру. Чи можна це зробити на базі існуючих структур? Після такої війни – точно ні", – зауважив Зеленський.

На його думку, нині потрібно створювати нові інструменти, нові гарантії, які будуть працювати превентивно і сильно проти будь-якої агресії.

"Лідерство Японії може стати незамінним у їхній розробці. Я пропоную це вам, щоб світ міг відчувати знову впевненість у тому, який буде завтрашній день", – підсумував президент України.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua