Зеленського просять не допустити порушення закону у кадровому конкурсі у ДУСі

Кандидат на посаду генерального директора Національного культурного центру України у Москві Олег Овсієнко не відповідає кваліфікаційним вимогам

Журналіст відділу новин
Зеленського просять не допустити порушен…
Фото: Ukrcentr.ru

Зокрема, на кандидатуру Овсієнка звернули увагу громадські діячі і представники культурно-мистецької спільноти, які просять Президента провести кадровий конкурс прозоро та у відповідності до чинного законодавства.

Як передає Україна молода, про це інформують вітчизняні ЗМІ з посиланням на джерела у мистецькій спільноті.

Конкурс на посаду генерального директора Національного культурного центру України у Москві, який входить до структури Державного управління справами, намагаються провести вже втретє впродовж року.

Серед кандидатів, допущених конкурсною комісією, є співробітник ДУС, колишній заступник директора ДП "Зал офіційних делегацій" Держуправління Олег Овсієнко.

Згідно автобіографії, викладеної на офіційному сайті ДУС, пан Овсієнко не відповідає багатьом кваліфікаційним вимогам до посади, а саме:

не має відповідного стажу роботи у сфері культури, профільної освіти, тощо.

Громадські діячі, представники культурно-мистецької галузі звертаються до Президента України не допустити порушення Закону України про культуру та провести конкурс згідно чинного законодавства.

Національний культурний Центр України у Москві було створено ще у 90-х роках минулого століття для культурно-просвітницької діяльності, підтримки української діаспори в Росії, популяризації української культури, мови та історії.

Через брак коштів та професійних кадрів останнім часом він працює дуже погано, - стверджують громадські діячі. Що є недопустимим, особливо зараз, під час конфлікту з Російською Федерацією.

Як повідомляла "УМ", півроку тому Світовий конґрес українців просив Зеленського та РНБО заборонити на території України організацію "Россотруднічество" через те, що її представники назвали Тараса Шевченка російсько-українським поетом.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme