UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Зеленському нагадали, що Україна не розпочинає, а продовжує зусилля з деокупації Криму

Президент України Володимир Зеленський за підготовкою та відкриттям саміту "Кримська платформа" не до кінця усвідомив ризики, пов'язані з діяльністю форуму такого масштабу 

Олександра Мандровська
Журналіст відділу новин
Зеленському нагадали, що Україна не розп…
Фото: Олександр Хоменко

Таких ризиків існує принаймні п'ять і всі вони так чи інакше пов'язані із міжнародною політикою.

Таку думку висловив український дипломат Костянтин Єлісєєв у власному Telegram-каналі, передає Depo.ua.

Саміт Кримської платформи не розпочинає, а продовжує зусилля з деокупації Криму. Юридичні рамки для цієї роботи були фактично закладені з ухваленням резолюції 68/262 ГА ООН від 27.03.2014, яка засвідчила, що Крим – це Україна.

Рівень представництва на Кримській платформі справа не другорядна. Взірцевою була б цифра 100, адже саме стільки країн проголосували за згадану резолюцію ГА ООН на підтримку України. І саме ця кількість мала б залишатися "золотим орієнтиром".

Кінцевий документ Кримської  платформи не може бути менш амбітним за змістом, ніж резолюції ООН. Вихолощена Хартія в Києві стала б "автоголом" у власні ворота. Натомість революційна мова документа була б важливою основою для майбутніх амбітних резолюцій у рамках інших міжнародних форумів.

Зеленському варто запобігти ризику замкнути тему деокупації Криму лише на бренд Київської платформи. Звільнення півострова – саме в інтернаціоналізації, а не локалізації. Як і в масштабному залученні міжнародного права і ключових організацій, судових інстанцій, правозахисних організацій.

Крім цього, фінальний документ Київського саміту не має підміняти існуючі рішення ООН, інших міжнародних організацій. 

Також на думку Єлісєєва, саміт Кримської платформи не має стати заходом лише для внутрішньої аудиторії чи інструментом підвищення політичних рейтингів.

саміт Кримської платформи не має стати заходом лише для внутрішньої аудиторії чи інструментом підвищення політичних рейтингів.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme