ЗМІ заявили про крадіжку Росією формули COVID-вакцини: У Путіна заперечили та звинуватили у брехні

ЗМІ повідомили про крадіжку Росією формули вакцини проти коронавірусу AstraZeneca для розробки "Спутника V"

Максим Карпенко

За даними британських спецслужб, формулу препарату викрав російський агент.

Британський уряд поки не коментує цю інформацію, повідомляє Depo.ua із посиланням на The Sun.

Зазначається, що у спецслужб є докази викрадення формули препарату. При цьому, іноземний агент поцупив дані особисто.

Зауважимо, Росія опублікувала результати ранніх клінічних випробувань свого препарату ще у вересня 2020 року, заявивши, що вакцина є безпечною та ефективною. Відомо, що у препараті використана технологія, подібна до вакцини AstraZeneca, та в обох варіантах використовується ослаблена форма аденовірусу.

Уточнюється, що покійний міністр з питань безпеки Британії Джеймс Брокеншир свого часу публічно заявив, що країна на 95% впевнена у тому, що Росія вчинила спробу отримати доступ до даних щодо розробки вакцини.

Своєю чергою, прес-секретар президента Росії Володимира Путіна Дмитро Пєсков розкритикував таку інформацію. За його словами, видання є не науковою газетою, тому вірити їм не можна.

"Слухайте, газета Sun – це ж дуже відома, глибоко не наукова газета. Ну, напевно, ось так і ми ставимося до цих публікацій", – сказав він.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Росія відмовилася брати участь у засіданні ПАРЄ, бо делегатам цієї країни, вакцинованим "Спутником V", дозволили пересувати містом лише від готелю і до залі асамблеї, а не гуляти містом.

У серпні людей, яких щепили "Спутником V", не пустили навіть до України. Вони намагалися в'їхати з території Білорусі.

Також додамо, що Росія встановила новий рекорд смертності від коронавірусу. За добу від самої недуги та ускладнень, які вона спричинила, померли 820 росіян. 

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини на Depo.ua