UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЗМІ: Зеленський має приїхати до Німеччини 14 травня, отримає премію Карла Великого

Президент України Володимир Зеленський вже завтра, 14 травня, має відвідати Німеччину вперше після повномасштабного вторгнення росії в Україну

Журналіст відділу новин
ЗМІ: Зеленський має приїхати до Німеччин…
Володимир Зеленський

Цю інформацію в урядових колах Німеччини підтвердили виданню RND. Також про це повідомлять Tagesspiegel з посиланням на агентство DPA та Reuters, інформує Depo.ua.

Точна програма президента на неділю поки що не повідомляється. Удень 14 травня в Ахені відбудеться вручення Міжнародної премії імені Карла Великого за європейські заслуги, лауреатами якої цього року стали Зеленський та український народ.

Президент України, імовірно, виголосить промову в залі коронації в Ахені. Іншими ораторами будуть президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн та прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький.

ЗМІ також припускають, що Зеленський приїде до Берліна, де може зустрітися з канцлером Німеччини Олафом Шольцом.

Востаннє український президент відвідував Німеччину для участі в Мюнхенській раді безпеки в лютому 2022 року, безпосередньо перед початком повномасштабної війни.

Сьогодні, 13 травня, Зеленський перебуває в Римі, де в нього заплановані зустрічі з президентом Італії Серджо Матареллою, премʼєр-міністеркою країни Джорджею Мелоні та Папою Франциском.

За останні кілька місяців Зеленський побував у Вашингтоні, Варшаві, Парижі, Лондоні, Брюсселі, Гельсінкі, Гаазі.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme