UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЗСУ методично нищать російські війська, окупанти перекидають боєприпаси через Білорусь, – Генштаб

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 26 березня

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЗСУ методично нищать російські війська,…
Фото: Генштаб ЗСУ

Російські війська продовжують використовувати транспортні мережі Білорусі для перевезення військових вантажів, переважно – для ракет та боєприпасів. Попри це, білоруси не підтримують залучення своїх сил до війни проти України.

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Приховуючи реальні втрати особового складу та техніки, військове керівництво окупаційних військ намагається переконати власне населення у плановому досягненні всіх цілей поставлених збройним силам російської федерації", – йдеться у повідомленні.

Водночас окупанти через значні втрати вдаються до прихованої мобілізації та знімають техніку з довготривалого зберігання.

"Так, з метою доукомплектування окремих підрозділів 4-ї танкової дивізії зі складу 1-ї танкової армії, з тривалого зберігання було знято танки Т-72. За наявною інформацією техніка знаходиться у вкрай незадовільному технічному стані та розукомплектована", – зазначили у Генштабі.

На Херсонщині російські війська посилили терор місцевого населення. Зокрема, окупанти проводять обшуки в будинках. Росіяни шукають учасників АТО/ООС, військовослужбовців, волонтерів та членів їхніх сімей. Повідомляється також про викрадення жінок та катування жителів Херсонщини.

"В окремих населених пунктах Чернігівської області окупанти здійснюють примусове розповсюдження так званої "гуманітарної допомоги" серед місцевого населення з метою створення пропагандистських репортажів російськими ЗМІ", – додали у прес-центрі.

На тимчасово окупованих територіях російські війська нарощують систему блокпостів, аби завадити місцевому населенню переміщатися.

"Диверсійно-розвідувальні групи противника, що знаходяться на території Київської області не полишають спроб проникнення до столиці. Диверсанти переодягаються у цивільний одяг та використовують викрадені у цивільного населення автомобілі. Ворог продовжує зазнавати втрат на всіх напрямках. Сили оборони методично нищать російських загарбників", – резюмували у Генштабі.

ЗСУ методично нищать російські війська, окупанти перекидають боєприпаси через Білорусь, – ГенштабУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 26 березня

Нагадаємо, раніше у Генеральному штабі Збройних сил України розповіли про втрати російських військових за весь час війни. Зокрема загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 26 березня орієнтовно склали 16 400 осіб.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme