UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

ЗСУ тримають оборону, а в окупантів не вистачає резервістів для відновлення втрат, – Генштаб

У Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 19 березня за всіма напрямками

Максим Карпенко
Журналіст стрічки новин
ЗСУ тримають оборону, а в окупантів не в…
Фото: Генштаб ЗСУ

Зокрема, захисники України продовжують утримувати оборону довкола Києва, Чернігова, Харкова, Маріуполя і Миколаєва, та змушують ворога відмовитися від продовження наступу. 

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на прес-центр Генштабу ЗСУ.

"Саме завдяки професійним і героїчним діям Сил оборони та потужному національному спротиву противник не виконав поставлені кремлівським керівництвом завдання: оточення Києва, вихід на адміністративні кордони Донецької та Луганської областей і встановлення контролю над лівобережною частиною України. Навіть ворожа розвідка дійшла до висновку, що у зв’язку із сильним спротивом українців встановити проросійську владу на тимчасово підконтрольних окупантам територіях є неможливим", – йдеться у повідомленні.

Водночас війська окупантів надалі зазнають значних втрат. Зокрема в тимчасово окупованому Криму окремі підрозділи морської піхоти втратили близько 90% живої сили. Відновити втрати росіянам не вдається, через відсутність достатньої кількості резервістів.

"Спостерігаються спроби укомплектувати роти для відправки в Україну за рахунок відряджених з інших військових частин. У цих підрозділах понад 20 осіб написали рапорти про відмову брати участь у війні проти України, до "відказників" застосовуються репресивні методи впливу", – наголосили у Генштабі.

За дві доби на Миколаївському напрямку окупанти втратили близько 200 військових, яких примусово мобілізували з тимчасово окупованих територій Донецької області.

"Мобілізовані відверто звинувачують російське командування у використанні їх для "розвідки боєм", щоб виявити позиції ЗС України. До Луганської обласної лікарні щодня прибувають рефрижератори з вантажем "200". Це тіла солдат 2-го армійського корпусу, який має значні втрати. Біля райвиконкомів вишикувались черги родичів загиблих за довідками по смерть", – додали у прес-центрі.

Водночас окупанти продовжують завдавати ракетно-бомбових ударів по об'єктах цивільної інфраструктури. Окрім цього шляхом пропагандистських сюжетів противник намагається сформувати картинку лояльного ставлення місцевого населення до окупаційної влади.

"У населених пунктах на Чернігівщині російські загарбники намагались роздавати "гуманітарну допомогу". Місцеві жителі навіть під тиском з рук ворога нічого не взяли. Схожі заходи ворог намагається проводити і в Київській та Херсонській областях", – резюмували у Генштабі.

ЗСУ тримають оборону, а в окупантів не вистачає резервістів для відновлення втрат, – ГенштабУ Генштабі Збройних сил України повідомили про оперативну ситуацію станом на 18:00 19 березня за всіма напрямками

Нагадаємо, з 24 лютого по 19 березня загальні бойові втрати росіян орієнтовно становлять 14 400 осіб, танків – 466, бойових броньованих машин – 1470, літаків – 95, гелікоптерів – 115, автомобільної техніки – 914, кораблі – 3, цистерн з ПММ – 60, БПЛА оперативно-тактичного рівня – 17.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Новини Depo.ua

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme